Zeefbaan 13, Winschoten | 0597-41 38 39 | info@verheek.nl

Klimaatbeheersing, voor een gezond binnenklimaat

Met klimaatbeheersing zorgt u voor een gezond binnenklimaat in uw werk- en woonomgeving. Zuivere lucht met een goede luchtvochtigheid, voldoende ventilatie en een aangename temperatuur bieden niet alleen comfort, maar zijn ook absoluut van belang voor de gezondheid en het welbevinden van medewerkers en gezinsleden. Voor duurzame en financieel aantrekkelijke klimaatbeheersing kan de combinatie met zonnepanelen aantrekkelijk zijn.

Luchtvochtigheid

Goede luchtvochtigheid heeft een sterke invloed op de gezondheid van mensen. Te droge lucht – bijvoorbeeld door verwarming in de winter – kan leiden tot allerlei kwalen, onder meer aan de luchtwegen. Een te hoge luchtvochtigheid daarentegen geeft mensen in de ruimte een onaangenaam gevoel en zorgt voor lagere productiviteit.

Ventilatie

Goed ventileren zorgt voor een gezond huis. Af en toe luchten biedt onvoldoende bescherming tegen onder meer vocht, schimmel, huisstofmijt en fijnstof. Goede ventilatie zorgt 24 uur per dag voor aanvoer van frisse lucht en afvoer van vervuilde lucht. Mechanische ventilatie met WTW (warmteterugwinning) zorgt ervoor dat u op duurzame wijze continu ventileert.

Temperatuur

Voor een aangename temperatuur hebt u keuze uit een zeer breed aanbod in mogelijkheden om te verwarmen en te koelen. Denk hierbij aan cv, een warmtepomp,vloerverwarming of een pelletkachel. Welk type temperatuurbeheersing in uw geval de beste oplossing is, is afhankelijk van onder meer het type huis of pand, gebruik van het onroerend goed en formaat van het pand.

Meer informatie

Onze merken: